Vacature voorganger/gemeentelijk werker

De Vrije Evangelische Gemeente (VEG) te Zwolle is per 1 september 2025 op zoek naar een

Voorganger/gemeentelijk werker (0,4-0,5 fte)

De VEG Zwolle is een kleine, laagdrempelige en gastvrije gemeente van rond de 130 mensen. De gemeente telt zowel veel jonge gezinnen als ook leden op oudere leeftijd. De gemeente kenmerkt zich door openheid en vrijheid (een informele/ondogmatische sfeer), verscheidenheid en onderlinge verbondenheid. De VEG Zwolle is aangesloten bij de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland. De visie en missie van onze gemeente zijn:

Visie:
De gemeente is gefundeerd op de grondslag van de christelijke gemeente: Jezus Christus als Zoon van God, zoals Hij in het Oude en Nieuwe Testament aan ons wordt geopenbaard, als Hoofd van de gemeente, en als Heiland van de wereld.

Vanuit die grondslag is de gemeente er ten dienste van de wereld en is geroepen om door al haar bezig-zijn tekenen op te richten en teken te zijn van het Koninkrijk van God in deze wereld.

Missie:
De gemeente heeft als taak en roeping om gestalte te geven aan evangelieverkondiging, bediening van sacramenten, bijbelonderwijs, diaconale arbeid en bevordering van/meewerken aan zending wereldwijd en dichtbij. Door middel van deze en andere christelijke taken geeft de gemeente gestalte aan opbouw naar binnen en uitbouw naar buiten en geeft ze inhoud aan de visie om teken te zijn van het Koninkrijk van God in deze wereld.

Deze visie en missie is uitgewerkt in ons beleidsplan, te vinden op: https://www.vegzwolle.nl/wie-we-zijn/waar-we-voor-staan/

De gemeentelijk werker gaat de gemeente voor en neemt haar mee in taken op verschillende terreinen. Wij zoeken daarbij iemand met kwaliteiten als:

  • Leider: De fase waarin de VEG Zwolle zich bevindt vraagt om iemand met kwaliteiten op het gebied van leiderschap, ook in het motiveren van gemeenteleden en coachen van andere leiders. De voorganger moet in staat zijn initiatieven en talenten vanuit de gemeente te stimuleren.
  • Pastor: De VEG Zwolle kiest ervoor om breed toegankelijk en kleinschalig te zijn. Dat brengt met zich mee dat er een relatief groot aantal mensen in de gemeente is met een behoefte aan pastoraat.
  • Verbinder: De diversiteit binnen de gemeente qua kerkelijke achtergrond is groot, dat biedt kansen, maar ook uitdagingen. De voorganger moet kunnen verbinden. Daarnaast vinden we samenwerken met andere kerken belangrijk.
  • Visionair: wanneer mensen worden gemotiveerd om zelf initiatieven te nemen, is belangrijk dat er visie is op of die initiatieven passend zijn in de koers die de gemeente kiest.
  • Theoloog: De voorganger heeft een afgeronde opleiding theologie (HBO of universiteit). De voorganger moet in kerkdiensten en in activiteiten daarbuiten kunnen onderwijzen en toerusten.

Wij zoeken iemand die:

  • leeft vanuit zijn/haar persoonlijke relatie met God;
  • de Bijbel als het Woord van God erkent;
  • zijn/haar passie voor het geloof en de Bijbel kan overbrengen op de gemeente;
  • deze taak op basis van een zzp-constructie wil verrichten.

De vergoeding is gebaseerd op de richtlijnen van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland, zie: https://www.srp-veg.nl/CMS/docs/8416_1719856596.pdf

Informatie
Meer informatie over onze gemeente op deze site: https://www.vegzwolle.nl/
en over de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten in Nederland: https://www.bondveg.nl/

Sollicitaties
Sollicitaties kunnen tot en met 1 november 2024 gericht worden aan: solliciatiecommissie@vegzwolle.nl
Informatie kan worden opgevraagd bij de voorzitter van de kerkenraad, Marianne Mulderij via 06-52431333.