Gezinstheater: Grensgevallen 13 oktober

Op zondag 13 oktober hebben we geen gewone dienst maar zal de ochtend in het teken staan van theaterproductie ‘Grensgevallen’. Deze voorstelling is voor het hele gezin en we roepen iedereen op om naar de kapel te komen. Deze ochtend wordt er géén stream uitgezonden. De hoofdingang van de kapel wordt deze ochtend niet gebruikt, u kunt naar binnen door de beide zijdeuren. Dus de achterdeur aan de kant van de consistorie en de deur bij de parkeerplaats aan de kant van het Trefpunt.

Welkom bij ‘Grensgevallen’

Een naaste zijn voor mensen in nood, die wat verder weg leven? Is dat wel mogelijk? Raakt het ons nog als mensen lijden onder armoede, verdrukking of oorlog? Hier probeert het toneelstuk ‘Grensgevallen’ een antwoord op te geven.

Het verhaal

In Grensgevallen maken we kennis met Levi Loos, een doorsnee, hardwerkende Nederlandse man die op zijn eigen manier begaan is met de wereld om zich heen. Hij ontmoet Greet Grens die mensen helpt om te gaan met hun grenzen. Samen beleven ze bijzondere avonturen, waarbij Levi zijn eigen grenzen onder ogen komt en ontdekt dat de wereld een andere vraag aan hem stelt dan hij dacht. Wat vraagt de wereld van hem? En van jou?

“Grensgevallen” wordt gespeeld door theatergezelschap Orde der Dwazen. Met dit toneelstuk wil Zending over Grenzen arme en kwetsbare ouderen, gezinnen en kinderen in Oost-Europa een gezicht en stem geven. Zending over Grenzen is een christelijke hulporganisatie en helpt jaarlijkse tienduizenden mensen in armoede in Albanië, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. De theatervoorstelling is gericht op volwassenen maar ook op kinderen (vanaf ongeveer 7 jaar). Na afloop van de voorstelling is er gelegenheid voor ontmoeting met elkaar en met de acteurs, dat alles onder het genot van een kop koffie of thee. “Grensgevallen” is een toneelstuk wat ook aansprekend is voor mensen die met kerk en geloof weinig of geen binding hebben. De uitdaging voor deze zondag is: kom zelf en breng mensen mee naar deze bijzondere “dienst”.